woonkeuken beganegrond, nieuwe toestand
foto: Tim van Bentum

                                     woonkeuken beganegrond, nieuwe toestand
                                     foto: Henny van Belkom

                                    woonkeuken beganegrond, nieuwe toestand
                                    foto: Tim van Bentum

                                     keuken beganegrond, nieuwe toestand
                                     foto: Henny van Belkom

                                     kastenwand keuken, zwart MDF
                                     foto: Tim van Bentum

in het RVS blad geintegreerde gaspitten
foto: Tim van Bentum

                                     foto hal beganegrond, nieuwe toestand
                                     foto: Henny van Belkom

                                     foto tochtdeur, nieuwe toestand
                                     foto: Tim van Bentum

                                     foto badkamer 1e verdieping, nieuwe toestand
                                     foto: Henny van Belkom

                                     foto werkkamer zolder, nieuwe toestand
                                     foto: Henny van Belkom

aan de tuinzijde van het pand is de vloer verlaagd zodat een plafondhoogte van 4m1 is gecreëerd, tevens is er een doorbraak gemaakt, hierdoor is een brede, hoge en lichte ruimte ontstaan op gelijke hoogte met de tuin.

doorsnedetekening bestaande toestand

doorsnedetekening nieuwe toestand

                                     tekening plattegrond beganegrond bestaande toestand

                                     tekening plattegrond beganegrond nieuwe toestand

                                   tekening achtergevel bestaande toestand

                                   tekening achtergevel nieuwe toestand

                                  foto achtergevel bestaande toestand

                                       foto achtergevel nieuwe toestand

                                       foto achtergevel nieuwe toestand

                                       detailtekening trapbaluster

                                       foto nieuwe hoofdbaluster en trapspijlen

detailtekening convectoromkasting

                                       foto convectoromkasting

foto beganegrond, bestaande toestand

foto 2e verdieping, bestaande toestand (foto Bas Helbers)

foto zolder, bestaande toestand (foto Bas Helbers)

foto zolder, bestaande toestand (foto Bas Helbers)

foto beganegrond, tijdens verbouwing

foto zolder, tijdens verbouwing
PROJECTNAAM:

Renovatie/restauratie woonhuis Van Weelstraat

LOCATIE:

Rotterdam

UITVOERING:

Uitgevoerd in 2012

TOELICHTING:

Woonhuis bestaande uit vier woonlagen, gebouwd in 1920. Het huis is oorspronkelijk gebouwd als 2-laags benedenhuis en 2-laags bovenhuis. Later is het benedenhuis gesplitst in twee appartementen, waardoor het huis bij aankoop totaal uit drie appartementen bestond. Tijdens de renovatie zijn de drie appartementen samengevoegd tot één woning. Het pand was bij aankoop in een slechte bouwkundige staat. De woning is intern volledig gestript en vernieuwd met uitzondering van een aantal originele elementen, zoals bijvoorbeeld de ensuite schuifdeuren. Aan de achterzijde van het pand is de beganegrond vloer ongeveer een meter verlaagd, ook is er een grote doorbraak gemaakt. Hierdoor is er een grote, hoge en lichte ruimte aan de tuinzijde gecreëerd, op gelijk niveau met de tuin. Op de zolder- verdieping is de vliering verwijderd en het dak is van buitenaf geïsoleerd. Hierdoor is een hoge ruimte ontstaan met in het zicht de oude houten kapconstructie en het oude houten dakbeschot.

Het project is gepubliceerd in het Volkskrant Magazine van zaterdag 5 april 2014.