foto nieuwe entree appartementen
(foto Sonar Appartementen)

                                           foto nieuwe entree/ trappenhuis

                                         detailfoto nieuwe entree

                                       foto nieuwe badkamer appartement

                                       foto nieuwe keuken appartement

foto nieuwe keuken appartement

                                       foto nieuwe hal appartement

foto nieuwe slaapkamer appartement

foto nieuwe woonkamer appartement

tekening achtergevel bestaande toestand

tekening achtergevel nieuwe toestand

tekening voorgevel bestaande toestand

tekening voorgevel nieuwe toestand

tekening bestaande plattegrond kapverdieping, kantoorfunctie

tekening nieuwe plattegrond kapverdieping, penthouse

3D ontwerpschets woonkamer penthouse
(afbeelding S|N interieur architectuur)

3D ontwerpschets woonkamer penthouse
(afbeelding S|N interieur architectuur)

3D ontwerpschets slaapkamer penthouse
(afbeelding S|N interieur architectuur)

                                       foto bestaande locatie t.b.v. balkons appartementen

                                       foto nieuwe balkons appartementen
                                       (foto Tim van Bentum)

detailfoto nieuwe balkons appartementen
(foto Tim van Bentum)

foto achtergevel bestaande toestand

foto achtergevel nieuwe toestand

foto achtergevel bestaande toestand

foto achtergevel nieuwe toestand

foto voorgevel
(foto Tim van Bentum)
PROJECTNAAM:

Herbestemming en restauratie Rijksmonument Molenstraat 12

LOCATIE:

Den Haag

UITVOERING:

Uitgevoerd in 2013

TOELICHTING:

De opdracht bestaat uit het herbestemmen van een monumentaal pand aan de Molenstaat in Den Haag. Het pand is aangemerkt als Rijksmonument en staat in de chique wijk het Hofkwartier. Oorspronkelijk is het pand in de 18e eeuw gebouwd als patriciƫrswoning, een gedeelte van de gevels stamt nog uit deze tijd. In de (vermoedelijk) 20e eeuw is het pand aanzienlijk uitgebreid, het pand is aan de linkerzijde verbreed tot nagenoeg twee maal de oorspronkelijke breedte en er is een extra verdieping op het pand gebouwd. De uitbreiding van destijds is uitgevoerd in exact dezelfde stijl als bestaand, waardoor je goed moet kijken om te zien dat het pand is uitgebreid, dit is o.a. te zien aan de afwijkende metselsteen, vooral goed zichtbaar aan de achtergevel.

De nieuwe ontwikkeling bestaat uit drie hoogwaardig afgewerkte appartementen, waaronder een penthouse met een vloeroppervlakte van 180 m2, welke op de zolderverdieping komt. Om de appartementen op een goede manier te ontsluiten wordt er een nieuwe hoogwaardige entree gecreƫerd, welke voorzien is van een geheel nieuw trappenhuis en een nieuwe lift.

Project in samenwerking met Sander Brand en Niels Roodbergen.